Thursday, August 23, 2012

Strawberry Yoghurt Drinks


Assalamualaikum..

Tadi masa aufa buka peti,aufa ternampak ada Nestle plain yoghurt.Alaaa,yg dalam bekas biru tuuuu.Ada dijual di pasaraya ye.Sila lah beli.(Yoghurt tu kakak aufa nak buat milkshake ape ntah.x kesah!Then tengok lagi,,,, Eh eh,ada strawberry lagi laa.dah nak kecut pun strawberry tu tapi mujur belum buruk lagi.

So,firstly aufa minta izin dari kakanda kesayangan utk PINJAM yoghurt dia.OK,permintaan diluluskan!!
Aufa pun main campak je barang2 and BLEND semuanya sekali.Masa nak minum tu berdebar-debar jantung di dada ini.Takut tak boleh minum dah lepas ni..Ingat nak tinggalkan wasiat sebelum minum tadi.haha

Tapi Alhamdulillah aufa masih lagi hidup sampai sekarang dan tiada kecacatan fizikal yg berlaku.Tapi kan,yoghurt tu memang sedap gila,,,,,especially kalau letak ais batu.Memang terbaiklaaaahh!



Bahan(untuk 1 cawan je ni...boleh double kan kalau nak banyak)

1 cawan plain yoghurt
1/2 cawan air
2 tbsp gula halus (gula icing)
3 biji strawberry

1 biji strawberry dipotong kiub kalau nk ada chunk dalam yoghurt tuuu

Cara 

Kisar yoghurt,air,gula dan strawberry sampai sebati

Tuang dalam cawan dan masukkan kiub ais.Tabur strawberry yg dipotong kiub tadi.

You alls boleh buat ikut kreativiti masing-masing.Aufa percaya korang memang boleh buat lagi HOT,lagi Sedap,lagi POWER dari aufa punya.Ni versi PEMALAS punyaaa.ngeeeeheeeee


No comments:

Post a Comment

Leave me your comment!
XOXO
<3 Aufa