Saturday, December 29, 2012

Ekspedisi Gunung Datuk Rembau



Salam,,

:DDDDDDD :IIII
Nmpk x betapa happy dan letihnya aufa? [mmg TAK laa kann?]

Pagi td aufa pergi naik Gunung Datuk kt Rembau Negeri Sembilan.

OHH BESTT!
All of us ade 5 orang.Aufa,Atif (abg aufa),kakak aufa and her 2 friends.Kitorang bertolak dari rumah kt Batu Caves dari pukul 6 pagi.Pukul 9 pagi baru sampai..(Sebab sesattt)hehehe..

Pheww,letih jugak naik gunung ni eh?Maklum laa,aufa x pernah pun naik gunung.Pernah naik bukit jer.Di Taman Etnobotani Gua Musang,Kelantan.Tapi x laa tough mcm Gunung Datuk.

Aufa datang sini pun sbb nak try jer.Sambil2 berlatih untuk naik Gunung Stong di Jeli,Kelantan dengan ayah nanti.Then boleh laa try Mount Kinabalu ke...hehe...Everest pun akan aufa tawan nnti!!

Masa mendaki gunung tu,aufa rase mcm nk turun balikk.Huhu,letih tahap gaban!Semputt wehh naik gunung ni.Gunung ke-3 tertinggi di Negeri Sembilan okehh?? Haha. *Proud



Sepanjang perjalanan naik ke puncak aufa kena cramp 4 kali!!Haha,sebelum ni x pernah pun kena cramp.Sakit !Tapi mujur laa ade orang2 baik hati dan prihatin yg tolong sepanjang 4 kali cramp tu.Especially kakak aufa and kengkawan dia..Orang yg lalu lalang pun ade bagi ubat  utk hilangkan cramp.Orang Malaysia mmg sangat prihatin. =='


Selain cramp,aufa ade muntah2 jugak.3 kali tueeeeeee!Seksa sgt....:(


Sambil mendaki tu sempat lagi aufa bermesej ngan kawan2 aufa.Haha,mujur ade line.Diorang x  caye pun aufa pegi naik gunung.Elehh,ingat aufa ni manje sgt ke? :P


Masa smpai kt puncak tu mmg happy gila arr..I was like,FINALLY!!Kitorang mengambil masa lebih kurang 3 jam untuk naik smpai ke puncak.Subhanallah,pemandangan nye cantik sgt!Lepas amik angin kitorang terus piknik atas tu.Lapar + letih .


Tapi masa nak turun,kitorang just mengambil masa sejam untuk smpai ke base camp.Tapi serious letih.Sakit kaki  dan tangan aufa.Masa smpai bawah,Aufa terus landing atas jalan konkrit.Over kan?Haha,bukti yg aufa ni mmg letih gila..


Even letih,lapar,dahaga and faced lots of obstacle,tapi aufa mmg satisfy laa.Sebab it's a really an awesome experience!Tak caye ke?Then GO !Hehe,korang kuat mcm aufa ke?
*Perasan kuat.Padahal dah nak nangis masa nk naik tu.haha


No comments:

Post a Comment

Leave me your comment!
XOXO
<3 Aufa